TilbakeOppskrifter og kostrådFiber Glutenfri mat Fiberrike rundstykkerGi gjestene litt mer å tyge på med disse fiberrike og luftige rundstykkene. De er perfekte til frokost, som tilbehør til en lett salat eller ved siden av en god middag. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Tips: les mer om FiberHUSKLes mer IngredienserRundstykker30 g gjær6 dl lunkent vann200 g fullkornsspeltmel400 g hvetemel4 ss. gresskarkjerner + litt ekstra til pynt (valgfritt)3 ss. FiberHUSK1 ss. honning1 ts. salt Litt smaksnøytral olje til deigenFremgangsmåte– Oppløs gjæren i vannet og tilsett honning og salt. – Bland så i de øvrige ingrediensene og kjør deigen ved laveste hastighet på kjøkkenmaskinen i 8-10 minutter. – Dekk til deigen i en bolle og sett den til heving i 2 timer. – Hell litt olje på bordet og del deigen i 4 deler som du så former til avlange rundstykker før du dekker de med gresskarkjerner, om ønskelig. La så rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter. – Rundstykkene stekes på 220 grader i 35 minutter.Tips: Når du rører en deig på vanlig glutenholdig mel, er det vigtig å ikke spare på melet. Hvis du gjør det og tilsetter litt av gangen, skapes ikke en optimal glutenstruktur i deigen. Du kan til gjengjeld godt holde litt av vannet tilbake og tilsette litt mer, ettersomhvordan deigen utvikler seg Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: