TilbakeOppskrifter og kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Fiskesuppe med safranDette er en suppe fylt med gode smaker! Safran gir suppen en herlig gyllen farge, og litt julesmak uten å ta for mye over. Safran sies å ha mange helsefordeler, blant annet viser studier at safran kan minske depresjon og forbedre fordøyelsen. Denne gode suppen passer både som en god middag og til hverdags når man vil ha det litt luksuriøst. Server gjerne suppen med noe glutenfritt brød eller knekkebrød. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Ingredienser1/2 kg poteter1 hvitløksfedd3-4 gulrøtter400 g laksefilet, foretrekker du torsk kan dette brukes, eller miks begge Hakket purre - Ved IBS bruk den grønne delen1/2 fennikelhode2 fiskebuljongterninger3 dl hvit matlagingsvin1 dl creme fraiche3 dl matfløte1 bunt fersk basilikum, gjerne økologisk2-3 ss hakket dill4 ss tomatpure6 dl vann, poteter og grønnsaker skal heldekkes i kjelen1-2 pakker safran, avhengig av hvor mye smak du ønsker. Johanna har brukt 1,5 pakke Salt Pepper1 sitron Skrelte reker til topping Smør til stekingSlik gjør du:Hakk purre, hvitløk og skjær fennikel, gulrøtter og poteter i fine biterTin fisken og skjær i kuberStek purre og gulrøtter, og tilsett fløte, vann og creme fraicheRør rundt og la det koke oppLa suppen koke på lav varme med lokk i ca 15 minutter, eller til potetene og gulrøttene begynner å bli mykeNår soppen begynner å bli klar legger du i fisken og lar suppen småkoke i 7 minutterTilsett safran og rør rundtSmak til med sitronsaft, salt og pepperHell opp suppen i fine tallerkener og legg på litt reker, og gjerne basilikum på toppenSpis og nyt en riktig suppe!Oppskrift av Johanna Håkansson Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: