TilbakeOppskrifter og kostrådFodmap Fodmap FODMAP kjøttsaus med gulrøtterEn magevennlig og god FODMAP kjøttsaus med gulrøtter og urten som verken inneholder løs eller hvitløk. For å få en god smak, har vi brukt vårløk, urter, gulrøtter og vin som passer til matlaging. Denne kjøttsausen kan enkelt gjøres om til en vegetarisk versjon ved å bytte ut kjøttdeigen med kjøtterstatning. Oppskriften holder til 4-5 porsjoner. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Ingredienser4 porsjoner glutenfri pasta500 g valgfri kjøttdeig2 revne gulrøtter2 stk vårløk (den grønne delen er FODMAP-vennlig)1 potte basilikum1 ss tørket ramsløk (Santa Maria), kan ekskluderes1 ss soya1 neve hakket fersk persille2 dl rød matlagingsvin1 dl laktosefri fløte Salt Pepper1 klype hvitpepper2 bokser hakkede tomater Revet parmesan til servering Grønn salatSlik gjør du:Hakk vårløken og urteneStek vårløken så den får litt farge. Tilsett kjøttdeigen og la den bli helt gjennomstektKrydre med salt og pepperTilsett revne gulrøtter, soya, hvitpepper, basilikum, persille, rødvin, ramsløk og hakkede tomaterLa kjøttdeigen småkoke på svak varme i 20 minutterTilsett matfløte og la koke i 5 minutterRør om og smak til med salt og pepperServer med glutenfri pasta, grønnsaker og revet parmesan Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: