TilbakeOppskrifter og kostrådFodmap Fodmap FODMAP oppskrift på kyllingEn rask FODMAP oppskrift med kylling. En kyllinggryte med mange spennende og gode smaker som hele familien vanligvis liker. I stedet for gul løk og hvitløk, har vi brukt purre, hvor den grønne delen er FODMAP-vennlig. Server kyllinggryten med litt ris, glutenfri pasta eller poteter og lag en grønn salat. Gryten er lett å lage vegetarisk ved å erstatte kyllingen med kjøtterstatning. Oppskriften holder til 4 porsjoner. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Ingredienser600 g kyllingfilet1 neve babyspinat½ purre (den grønne delen er FODMAP vennlig)2 ss dijonsennep2 ss tørket estragon2 ss kyllingfond (Touch of Taste har en uten løk og hvitløk)3 dl laktosefri matfløte2 dl laktosefri crème fraîche2 dl hvit matlagingsvin1 ss hakket persille, fersk, tørket eller frossen1 skvett soya1 ts revet sitronskall1 ts sitronsaft½ ts salt½ ts svart pepperSlik gjør du:Stek kyllingen så den får farge på begge sider. Krydre med salt og pepperTilsett purreløken og la den steke i noen minutter til den blir mykHell deretter på matfløte, crème fraîche, matlagingsvin, dijonsennep, persille, estragon, spinat, kyllingfond og soyaKok på middels varme i 5 minutterTilsett sitronskall og sitronsaft, samt smak til med salt og pepperServer kyllinggryten med valgfritt tilbehør Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: