TilbakeOppskrifter og kostrådFodmap Fodmap FODMAP oppskrift: Pasta med grønnkål, østerssopp og valnøtterDet er ikke mye som slår en skikkelig bra pasta. Denne retten er god å spise som den er, men det går også an og legge til valgfritt protein for å gjøre den enda mer mettende. Her har vi byttet ut vanlig løk og hvitløk med vårløk, da den er mye snillere og mildere for en følsom mage. Pasta sammen med grønnkål, rødvin, sopp og valnøtter smaker utrolig godt og skaper en skikkelig koselig høstfølelse ved middagsbordet. Oppskriften holder til 4 porsjoner. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Ingredienser4 porsjoner glutenfri pasta, valgfri type4 stk vårløk, den grønne delen ved IBS1 pakke østerssopp, cirka 200 g1 pose ferdig oppskjært grønnkål1 liten pose valnøtter, ca 75 g250 ml havrefløte eller laktosefri matfløte4 dl havrefraiche, eller laktosefri creme fraiche2 dl rød matlagingsvin Soya, smak til Salt og pepper, smak til Fersk persille og litt revet parmesan til topping, valgfritt Smør eller olje til stekingSlik gjør du:Hakk vårløk, skyll østerssoppen og skjær den i mindre biter.Rist valnøttene noen minutter i stekepannen og salt dem gjerne litt.Kok pastaen etter anvisningen på pakken.Stek soppen og vårløken til den får en fin farge. Krydre med litt salt og pepper.Hell over havrefløte, havrefraiche, rødvin og en skvett soya. La alt sammen koke sammen noen minutter.Smak til med mer soya, salt og pepper om nødvendig.Bland sammen den nykokte pastaen med sausen.Strø valnøtter, litt persille og parmesan på toppen av pastaen.Server som den er eller med valgfritt protein.I samarbeid med Johanna Håkansson Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: