TilbakeOppskrifter og kostrådFiber Glutenfri mat Glutenfri kikertpizzaEn virkelig velsmakende pizza som hele familien kan samles om. Du kan fint lage deigen på morgenen, slik at den har hele dagen å godgjøre seg på. Reduser i så fall gjærmengden til 10 g, og la den heve på kjøkkenbordet. Da er den klar når du kommer hjem fra jobb eller skole. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Tips: Les mer om FiberHUSKLes mer Ingredienser2 store pizzaerDeig4 ss. FiberHUSK200 g kikertmel200 g fullkornsrismel6 dl vann½ dl olivenolje1 ts. salt30 g gjær Ekstra olivenolje til utrulling av deigen.Fyll1 gulrot450 g friske tomater1 rødløk1 hvitløksfedd1 ts. oregano1 ts. timian1 klype chili etter smak1 ts. eplecidereddik1 laurbærblad2 ss. tomatpuré1 klump mozzarella Salt og pepper etter smakFremgangsmåte – Deig– Bland alle de tørre ingredienser til pizzabunnene i en bolle. – I en annen bolle, oppløs gjæret i vann og olje (vannet bør være rundt kroppstemperatur). – Når gjæret er løst opp kan du blande de tørre ingrediensene inn i de våte. – Kjør deigen ved lav hastighet i en food processor i 5-7 minutter. – Dekk til deigen og sett den til side, gjerne et lunt sted, og la den heve i 1 time.Fremgangsmåte – Fyll– Skjær gulrot, hvitløk, rødløk og tomater i små biter. – Varm litt olje i en gryte og sautér grønnsakene på middels varme. – Tilsett krydderiene, eplecidereddik, tomatpuré og smak til med salt og pepper. – Rør om, skru ned varmen og la grønnsakene småputre med lokk på til alt bliver en tyktflytende masse. Dette tar ca. 30 minutter. – Det kan være nødvendig å tilsette litt ekstra vann om du ser for tyktflytende ut. Litt sukker kan også være lurt å tilsette for å balansere ut de syrlige ingrediensene.Fremgangsmåte – Pizza– Sett ovnen på 200 grader og sett et stekebrett mitt i ovnen, gjerne med en pizzasten om du har en. – Del pizzadeigen i to og ha litt olivenolje på deigen og hendene i det du ruller den ene deigen ut på et stykke bakepapir. Ta så et bakepapir til og legg oppå, bruk så hendene til å flate ut deigen. – Fordel tomatsausen over den utflatede deigen, før du sprer mozzarellaen i små biter over pizzaen. – Legg så bakepapiret med pizzaen på den forvarmede pizzasteinen eller stekebrettet og stek på 200 grader i ca. 25 minutter. – Gjenta prosessen med deig nummer to.Tips: Denne pizzaen skal ha mye lengre baketid enn en vanlig pizza siden FiberHUSK’en suger til seg mye vann. Det tar derfor lenger tid før deigen blir ordentlig sprø. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: