TilbakeOppskrifter og kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Glutenfri mat er slettes ikke verstDet kan være veldig utfordrende å finne glutenfri mat. Det er ofte noen helt uventede matvarer som kan inneholder gluten. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Glutenfri mat behøver ikke være knusktørre mursteinsbrød fra Svinesund, get creative!Gluten i matGluten er et protein som finnes i en rekke korn- og meltyper – for eksempel hvete, durumhvete, rug, spelt, kamut og i blandinger med disse korntyper. Det kan være veldig utfordrende å finne glutenfri mat. Det er ofte noen helt uventede matvarer som kan inneholder gluten. Så pass på at du velger riktig. Hvis det er gluten i produktet, så skal det være oppgitt på varedeklarasjonen. Så husk å sjekk den uansett hvor lite sannsynlig det er at det er gluten i produktet. Du kan for eksempel finne gluten i soyasaus, potetgull, pølser og sjokolade, noe du kanskje ikke hadde trodd.Ernæringsfysiologer hjelper deg med glutenfri kostFordi det kan være litt vanskelig å få et balansert kosthold uten gluten, kan det være en god idé å få veiledning fra en ernæringsfysiolog. På den måten kan du være sikker på at du unngår gluten og samtidig får alle fibre, vitaminer og mineraler som kroppen og fordøyelsessystem ditt trenger.Glutenfri mat – Mange alternativer til middagsbordetSelv om du må klare deg uten glutenholdig mat, er det fortsatt nok av gode og sunne varer du kan legge i handlevognen. Her er noen eksempler : • Poteter • Ris • Mais • Quinoa • Psylliumfrøskall • Du kan til og med spise pasta, brød og kaker som er glutenfrie! FiberHUSKLes mer Glutenfri bakst med FiberHUSKFiberHUSK består av pulverisert psylliumfrøskall fra den indiske planten Plantago Ovata og inneholder 85% vannoppløselig fibre. FiberHUSK har en unik evne til å ta opp væske. Frøskallene blir geleaktige når de kommer i kontakt med vann (blir gele), og dette er den positiv egenskap, som gjør det mulig å bake brød og lage mat med mange grønsaker uten at det blir for bløtt. Dessuten gir disse vannbindende fibrene brødet lengre holdbarhet. FiberHUSK er merket med et Crossed Grain symbol som garanterer at det er et glutenfritt produkt. Se etter symbolet også på andre matvarer når du handler. Better safe than sorry. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: FAQ - FiberHUSK Er FiberHUSK-produktene glutenfrie? Svar:Ja, alle FiberHUSK sine produkter er glutenfrie. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Hvorfor er det bra å bruke FiberHUSK i glutenfri baking? Svar:FiberHUSK er bra å bruke i baking på grunn av sitt høye innhold av kostfiber (85%). Den store andelen kostfiber gir FiberHUSK evnenj til å suge opp væske og svelle. Det blir en gelèaktig konsistens som binder sammen deigen. Deigen får en mer «normal» konsistens som gjør den lett å jobbe med. Den blir mindre klissete og lettere å kjevle. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Smaker FiberHUSK noe? Svar:FiberHUSK er helt smak- og luktfritt. Det merkes ikke i den ferdige baksten. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Kan FiberHUSK brukes til kakebaking? Svar:FiberHUSK passer bra til bakepulverdeiger, myke kaker, småkaker og kjeks. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Se alle spørsmål og svar