TilbakeOppskrifter og kostrådFodmap Fodmap Low FODMAP middag: Risotto med oksefiletLow FODMAP risotto med oksefilet og ovnsbakte gulrøtter - NAM! Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: IngredienserRisotto200 g østerssopp4 dl risottoris1 pose babyspinat1 klype vårløk3 ss kyllingbuljong9 dl vann2 dl hvit matlagingsvin1 dl revet parmesan2 ss hakket persille, fersk eller frossen Salt og pepper Sitronsaft Laktosefritt smør FennikelGulrøtter1 bunt gulrøtter Sitronsaft Olivenolje HavsaltTil oksefiletenValgfri mengde kjøtt Salt og pepper Laktosefritt smør eller olivenolje til stekingRisotto med oksefilet og ovnsbakte gulrøtter – NAM! Denne low FODMAP oppskriften passer utrolig bra til helgekosen. Oppskriften holder til 4 porsjoner.Slik gjør du:Hakk vårløken (bruk kun den grønne delen da det er den som er FODMAP-vennlig), spinat, fenikkel og østerssoppenLegg gulrøttene i en ildfastform og ha drypp over olivenolje, litt sitronsaft og havsaltSett gulrøttene inn i ovnen på 225 grader og ha de inne til de har fått fin farge, ca 20-25 minutterStek sopp, fenikkel, spinat og persille for seg og krydre med salt og pepperStek vårløken i smør eller olivenolje til den har fått en fin farge og tilsett deretter risen så det også får stekt i noen minutterHell på vin og la det koke inn i risenHell på vann litt etter litt. Start med 3-4 dl og hell deretter på 1 dl om gangen under omrøring. Ha i kyllingbuljongen. Tilsett mer vann om det trengsRisen er klar etter ca 15-20 minutter. Den skal ha litt tyggemotstand, så kok den ikke for lenge.Rør inn revet parmesan, litt samt og blandingen med sopp, spinat, fenikkel og persille i risottoenSmak til med salt og pepperStek oksefileten i skiver og krydre med salt og pepperServer risottoen med gulrøttene, oksefileten og litt grønn salatI samarbeid med @Magiskmat.nu – Johanna Håkansson Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: