TilbakeOppskrifter og kostrådFiber Glutenfri mat Sjokoladebar med FiberHUSKDette er en knallgod bar som er full av fiber og perfekt å ha med på farten, eller som et alternativ til kakke og lignende. Om du ønsker å skru opp kos-faktoren enda litt til, kan du skjære de ferdige barene i mindre biter og trekke det i smeltet mørk sjokolade. Da har du en perfekt snack til lørdagskvelden eller noe til kaffen når du får besøk. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Tips: Les mer om FiberHUSKLes mer IngredienserSjokoladebar med FiberHUSK40 g hasselnøtter40 g dadler10 g FiberHUSK70 g puffet ris eller puffet quinoa20 g sjokolade (gjerne mørk)30 g flytende honning30 g glukosesirupFremgangsmåte– Forvarm ovnen på 130 grader. – Hakk hasselnøttene i grove biter og skjær dadlene i mindre biter. – Ha alle ingrediensene i en skål og vend de inn i hverandre til alt er godt blandet. – Smør en form eller stekebrett med olie, bruk gjerne bakepapir om du ønsker. – Hell blandingen av alle ingrediensene i formen og legg et stykke bakepapir over. Bruk hendene til å trykke massen godt sammen. – Fjern bakepapiret du la over og bak i 18 minutter ved 130 grader – Etter de 18 minuttene lar du massen kjøles ned til romtemperatur før du skjærer ut barer eller andre former du måtte ønske.Tips: – Du kan erstatte dadler med annen tørket frukt, for eksempel fiken, tranebær eller lyse rosiner. Hasselnøttene kan også erstattes med andre nøtter. – Puffet ris finnes i de fleste dagligvarebutikker, mens puffet quinoa kan finnes i helsekostbutikker. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: