TilbakeOppskrifter og kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Vegetarisk gulaschgryteHvem sier at det må være ordentlig kjøtt i en gulaschgryte? I denne vegetariske gulaschen er kjøttet erstattet med soya-kjøttdeig som smaker utrolig godt. Gryten passer like bra en lørdagskveld som en mandagskveld, og den er like god om du varmer den opp dagen etter. Altså perfekt å ha med i matboksen til både skole og jobb. Server gjerne gryten med noe glutenfritt brød eller knekkebrød med ost eller noe annet godt pålegg. Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: Ingredienser5 (3) store (små) poteter4 (3) små (store) gulrøtter1 dl hakket purre2 hvitløksfedd400 g soya-kjøttdeig1 paprika, valgfri farge1 ss paprikapulver3 ss tomatpure1 klype hvit pepper6 dl vann3 dl rød matlaginsvin1 grønnsaksbuljongterning eller 2 ss grønnsaksfond1 neve fersk persille1 ts oregano1 skvett soya1/2 ts Sambal olek1 dl matfløte eller havrefløte Salt og pepper1 skje creme fraiche, valgfrittSlik gjør du:Skrell gulrøtter og poteter, og skjær i mindre biterSkjær purre, paprika og hakk hvitløkenStek deigen sammen med paprika og purreLegg alt sammen i en stor kasserolle og hell i vann, buljong og rødvinTilsett hakkede tomater, Sambal olek, soya, paprikapulver, persille, hvit pepper og oreganoLegg i potetene og gulrøttene, og la det koke med lokk på middelsvarme til grønnsakene er mykeHell i matfløte/havrefløte og smak til med salt og pepperServer med en dæsj creme fraiche og noe godt glutenfritt brødOppskrift av Johanna Håkansson Del på Messenger: Sende Lagre på Facebook: Print: